Perubahan aras sebatian fenolik dan keaktifan enzim penilaian amonia-liase, peroksidase dan polifenol oksidase semasa pemasakan buah betik
Saved in:
Main Author: | Wang, Yee Tim |
---|---|
Format: | Thesis Book |
Language: | Malay |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi
Fakulti Sains Hayat
1991
|
Subjects: | |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Perubahan aras sebatian fenolik dan keaktifan enzim fenilalanin amonia-liase, peroksidase dan polifenol oksidase semasa pemasakan buah betik /
by: Wong, Yee Tim
Published: (1990) -
Kesan atmosfera terubahsuai dan suhu rendah ke atas kecederaan sejuk dan hayat simpanan buah betik (Carica papaya L. kv Eksotika) /
by: Latifah Mohd. Nor
Published: (1995) -
Studies on the influence of harvest maturity on ripening of Carica papaya L. cv Eksotika /
by: Vasantha Malar Sabanayagam
Published: (1997) -
Penyimpanan suhu rendah buah betik : kesan kejut haba dan bahan salut ke atas ultrastruktur dinding sel dan perubahan berkait pelembutan /
by: Elmy Suhana Suleman
Published: (2008) -
Aruhan toleransi sejuk buah betik melalui perlakuan kejut haba dan kesannya ke atas biosintesis etilena /
by: Nor Hanin Ayub
Published: (2007)