Kesan parameter pengekstrakan dan kaedah pengeringan ke atas kandungan fenolik dan aktiviti antioksida daun cucur atap (Baeckea frutescens) serta penggunaannya dalam penghasilan roti berfungsi
Daun cucur atap (Baeckea frutescens) kaya dengan pelbagai bahan fitokimia, namun masih belum ada kajian dijalankan bagi mengkaji potensi penggunaannya dalam produk makanan untuk menghasilkan makanan berfungsi. Fokus utama kajian ini adalah untuk menilai potensi penggunaan daun B. frutescens sebagai...
Saved in:
主要作者: | Tengku Farizan Izzi Che Ku Jusoh |
---|---|
格式: | Thesis 图书 |
语言: | Malay |
主题: | |
标签: |
添加标签
没有标签, 成为第一个标记此记录!
|
相似书籍
-
Kesan parameter pengekstrakan dan kaedah pengeringan ke atas kandungan fenolik dan aktiviti antioksida daun cucur atap (baeckea frutescens) serta penggunaannya dalam penghasilan roti berfungsi /
由: Tengku Farizan Izzi Che Ku Jusoh -
Factors affecting the properties of breaded, fried poultry product /
由: Mohamad Yusof Maskat
出版: (2000) -
Antimicrobial properties and toxicity study of medicinal plant Baeckea frutescens L. /
由: Pai, Yun Jin
出版: (2010) -
Effects Of Baking Temperature, Time And Humidity On Bread Crust And Crumb Properties
由: Mohd. Jusoh, Yanti Maslina
出版: (2008) -
Interaksi kanji tepung gandum dengan agar Gracilaria changii dan kesannya terhadap kualiti produk roti putih /
由: Khairul Faizal Pa'ee
出版: (2008)