Kesan penambahan rumpai laut terhadap ciri-ciri fizikokimia dan aktiviti antioksidan dalam sosej ayam
Kesan penambahan tiga jenis rumpai laut tropika Sabah iaitu Kappaphycus alvarezii (KA)✓ Sargassum polycystum (SP) dan Caulerpa lentilifira (CL) pada tiga aras yang berbeza (2%, 4% dan 6% dalam serbuk) terhadap dri-ciri fizikokimia dan aktiviti antioksida bagi sosej ayam telah dikaji. Penambahan serb...
Saved in:
Main Author: | Elisha Munsu |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English |
Published: |
2019
|
Subjects: | |
Online Access: | https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/25149/1/Kesan%20penambahan%20rumpai%20laut%20terhadap%20ciri-ciri%20fizikokimia%20dan%20aktiviti%20antioksidan%20dalam%20sosej%20ayam.pdf |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Pengaruh persepsi, kebiasaan norma subjektif dan sikap terhadap niat membeli produk rumpai laut di Sabah : peranan penyerdahana kesedaran kesihatan dan gaya hidup sihat
by: Norazemah Abdul Salleh
Published: (2015) -
Kesan Penambahan Tepung Pisang Ke Atas Sifat-Sifat Kualiti
Roti
by: Ishak, Zuwariah
Published: (2006) -
Kesan Suhu Dan Masa Fermentasi Terhadap Komposisi Kimia Terpilih, Antioksidan Dan Kualiti Teh Misai Kucing (Orthosiphon Stamineus) [TX415. A597 2008 f rb].
by: Mustaffa, Ani Fadhlina
Published: (2008) -
Kontaminasi Staphylococcus aureus pada tangan dan nasal dikalangan pengendali makanan kolej kediaman pelajar, Universiti Malaysia Sabah
by: Lim, Fook Nyen
Published: (2010) -
Isolation and identification of microflora involved in tapai, a Sabah’s fermented alcoholic beverage
by: Chiang, Yong Wee
Published: (2008)