Kesan Hipokolesterolemik Buah-Buahan Tempatan Dalam Mengurangkan Risiko Penyakit Kardiovaskular
Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran lebih daripada lima hidangan sehari dicadangkan oleh American Heart Association berdasarkan kandungan mikronutrien, antioksidan, fitokimia dan fiber diet yang terdapat di dalamnya. Kajian-kajian lepas telah membuktikan pengambilan buah-buahan mempunyai p...
Saved in:
Main Author: | Lamun@Jailani, Fadhilah |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English Malay |
Published: |
2003
|
Subjects: | |
Online Access: | http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/11259/1/FPSK_M_2003_13.pdf |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Prevalens Faktor Risiko Penyakit Kardiovaskular Dalam Kalangan Suami Isteri Di Kuala Lumpur
by: Zainuddin, Ahmad Ali
Published: (2003) -
Penghasilan jus campuran buah-buahan tempatan kaya antioksida : kajian kebolehserapan,keselamatan dan keberkesanan /
by: Syahida Maarof -
Pembangunan kaedah mengurangkan risiko penyakit otot rangka di kalangan pekerja penyenggaraan kenderaan/
by: Shukriah Abdullah -
Penanda saluran darah di kalangan wanita muda yang mempunyai faktor risiko penyakit kardiovaskular /
by: Musilawati Muhajir -
Faktor Risiko Bagi Penyakit Kardiovaskular Dalam Kalangan Pengidap Diabetes Mellitus Jenis 2 Dan Individu Normal
by: Abu Saad, Hazizi
Published: (2006)