Penentuan kadar alkohol dalam produk minuman menurut perspektif fiqh dan sains
Kajian ini mengenalpasti penentuan kadar alkohol dalam produk minuman menurut perspektif fiqh dan sains. Alkohol merupakan antara bahan utama dalam produk minuman yang terhasil sama ada secara semula jadi mahupun tidak semula jadi. Dalam penetapan kandungan alkohol yang dibenarkan oleh Syarak, t...
Saved in:
Main Author: | Jamaludin, Mohammad Aizat |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English |
Published: |
2015
|
Subjects: | |
Online Access: | http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/67834/1/IPPH%202015%209%20IR.pdf |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Penggunaan alkohol dalam pemakanan menurut perspektif syarak /
by: Nor Musfirah Mohamad -
Faktor pengambilan minuman beralkohol dalam kalangan pelajar di Institusi Pengajian Tinggi /
by: Nur Hasbuna Saleh
Published: (2013) -
Cooking oil waste as corrosion inhibitor for mild steel in 1M HCI solution / Nadiah Hanim Mohd Noordin
by: Mohd Noordin, Nadiah Hanim
Published: (2016) -
Pemakanan menurut perspektif fiqh al-Hadith : kajian terhadap pengusaha produk makanan /
by: Siti Sarah Izham
Published: (2018) -
Detection and quantification of alcohol compounds in food and beverages using static headspace-gas chromatography/mass spectrometry
by: Law, Se Vern
Published: (2012)