Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].

Kajian terhadap sifat fiziko-kimia budu merupakan faktor penting bagi pengkomersilan sesuatu produk. Sebanyak 12 sampel budu daripada 12 pengusaha di Kelantan telah digunakan bagi kajian sifat fiziko-kimia budu. Study on the physico-chemical characteristics of budu are important factors for produ...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Tan Sali, Afiza
Format: Thesis
Language:English
Published: 2009
Subjects:
Online Access:http://eprints.usm.my/15587/1/KESAN_SUHU_FERMENTASI%2C_JENIS_IKAN_DAN_KEPEKATAN_GARAM_TERHADAP_SIFAT_FIZIKO-KIMIA_BUDU.pdf
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Kajian terhadap sifat fiziko-kimia budu merupakan faktor penting bagi pengkomersilan sesuatu produk. Sebanyak 12 sampel budu daripada 12 pengusaha di Kelantan telah digunakan bagi kajian sifat fiziko-kimia budu. Study on the physico-chemical characteristics of budu are important factors for product development and commercialization.