Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
Kajian terhadap sifat fiziko-kimia budu merupakan faktor penting bagi pengkomersilan sesuatu produk. Sebanyak 12 sampel budu daripada 12 pengusaha di Kelantan telah digunakan bagi kajian sifat fiziko-kimia budu. Study on the physico-chemical characteristics of budu are important factors for produ...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English |
Published: |
2009
|
Subjects: | |
Online Access: | http://eprints.usm.my/15587/1/KESAN_SUHU_FERMENTASI%2C_JENIS_IKAN_DAN_KEPEKATAN_GARAM_TERHADAP_SIFAT_FIZIKO-KIMIA_BUDU.pdf |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
id |
my-usm-ep.15587 |
---|---|
record_format |
uketd_dc |
spelling |
my-usm-ep.155872017-04-17T06:53:05Z Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995]. 2009-07 Tan Sali, Afiza T1-995 Technology(General) Kajian terhadap sifat fiziko-kimia budu merupakan faktor penting bagi pengkomersilan sesuatu produk. Sebanyak 12 sampel budu daripada 12 pengusaha di Kelantan telah digunakan bagi kajian sifat fiziko-kimia budu. Study on the physico-chemical characteristics of budu are important factors for product development and commercialization. 2009-07 Thesis http://eprints.usm.my/15587/ http://eprints.usm.my/15587/1/KESAN_SUHU_FERMENTASI%2C_JENIS_IKAN_DAN_KEPEKATAN_GARAM_TERHADAP_SIFAT_FIZIKO-KIMIA_BUDU.pdf application/pdf en public masters Universiti Sains Malaysia Pusat Pengajian Teknologi Industri |
institution |
Universiti Sains Malaysia |
collection |
USM Institutional Repository |
language |
English |
topic |
T1-995 Technology(General) |
spellingShingle |
T1-995 Technology(General) Tan Sali, Afiza Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995]. |
description |
Kajian terhadap sifat fiziko-kimia budu merupakan faktor penting bagi pengkomersilan sesuatu produk. Sebanyak 12 sampel budu daripada 12 pengusaha di Kelantan telah digunakan bagi kajian sifat fiziko-kimia budu.
Study on the physico-chemical characteristics of budu are important factors for product development and commercialization.
|
format |
Thesis |
qualification_level |
Master's degree |
author |
Tan Sali, Afiza |
author_facet |
Tan Sali, Afiza |
author_sort |
Tan Sali, Afiza |
title |
Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
|
title_short |
Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
|
title_full |
Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
|
title_fullStr |
Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
|
title_full_unstemmed |
Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
|
title_sort |
kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [t1-995]. |
granting_institution |
Universiti Sains Malaysia |
granting_department |
Pusat Pengajian Teknologi Industri |
publishDate |
2009 |
url |
http://eprints.usm.my/15587/1/KESAN_SUHU_FERMENTASI%2C_JENIS_IKAN_DAN_KEPEKATAN_GARAM_TERHADAP_SIFAT_FIZIKO-KIMIA_BUDU.pdf |
_version_ |
1747819871749537792 |