Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].

Kajian terhadap sifat fiziko-kimia budu merupakan faktor penting bagi pengkomersilan sesuatu produk. Sebanyak 12 sampel budu daripada 12 pengusaha di Kelantan telah digunakan bagi kajian sifat fiziko-kimia budu. Study on the physico-chemical characteristics of budu are important factors for produ...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Tan Sali, Afiza
Format: Thesis
Language:English
Published: 2009
Subjects:
Online Access:http://eprints.usm.my/15587/1/KESAN_SUHU_FERMENTASI%2C_JENIS_IKAN_DAN_KEPEKATAN_GARAM_TERHADAP_SIFAT_FIZIKO-KIMIA_BUDU.pdf
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my-usm-ep.15587
record_format uketd_dc
spelling my-usm-ep.155872017-04-17T06:53:05Z Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995]. 2009-07 Tan Sali, Afiza T1-995 Technology(General) Kajian terhadap sifat fiziko-kimia budu merupakan faktor penting bagi pengkomersilan sesuatu produk. Sebanyak 12 sampel budu daripada 12 pengusaha di Kelantan telah digunakan bagi kajian sifat fiziko-kimia budu. Study on the physico-chemical characteristics of budu are important factors for product development and commercialization. 2009-07 Thesis http://eprints.usm.my/15587/ http://eprints.usm.my/15587/1/KESAN_SUHU_FERMENTASI%2C_JENIS_IKAN_DAN_KEPEKATAN_GARAM_TERHADAP_SIFAT_FIZIKO-KIMIA_BUDU.pdf application/pdf en public masters Universiti Sains Malaysia Pusat Pengajian Teknologi Industri
institution Universiti Sains Malaysia
collection USM Institutional Repository
language English
topic T1-995 Technology(General)
spellingShingle T1-995 Technology(General)
Tan Sali, Afiza
Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
description Kajian terhadap sifat fiziko-kimia budu merupakan faktor penting bagi pengkomersilan sesuatu produk. Sebanyak 12 sampel budu daripada 12 pengusaha di Kelantan telah digunakan bagi kajian sifat fiziko-kimia budu. Study on the physico-chemical characteristics of budu are important factors for product development and commercialization.
format Thesis
qualification_level Master's degree
author Tan Sali, Afiza
author_facet Tan Sali, Afiza
author_sort Tan Sali, Afiza
title Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
title_short Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
title_full Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
title_fullStr Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
title_full_unstemmed Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
title_sort kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [t1-995].
granting_institution Universiti Sains Malaysia
granting_department Pusat Pengajian Teknologi Industri
publishDate 2009
url http://eprints.usm.my/15587/1/KESAN_SUHU_FERMENTASI%2C_JENIS_IKAN_DAN_KEPEKATAN_GARAM_TERHADAP_SIFAT_FIZIKO-KIMIA_BUDU.pdf
_version_ 1747819871749537792