Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.

Kanji tepung beras boleh dikaji samada bila ia dalam keadaan semulajadi atau terubahsuaikan. Kaedah pengubahsuaian yang digunakan dalam kajian ini adalah kaedah penghidroksipropilan. Sifat-sifat fizikal yang dikaji adalah sorpsi air, ketumpatan pukal dan pemampatan. Kajian ini menunjukkan bahaw...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Muniandy, Manjula
Format: Thesis
Language:English
Published: 1988
Subjects:
Online Access:http://eprints.usm.my/30689/1/MANJULA_MUNIANDY.pdf
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my-usm-ep.30689
record_format uketd_dc
spelling my-usm-ep.306892021-01-25T07:59:19Z Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil. 1988-03 Muniandy, Manjula T175-178 Industrial research. Research and development Kanji tepung beras boleh dikaji samada bila ia dalam keadaan semulajadi atau terubahsuaikan. Kaedah pengubahsuaian yang digunakan dalam kajian ini adalah kaedah penghidroksipropilan. Sifat-sifat fizikal yang dikaji adalah sorpsi air, ketumpatan pukal dan pemampatan. Kajian ini menunjukkan bahawasifat adsorpsi air semakin meningkat dengan bertambahnya paras penukargantian molar. Sebagaimana yang dijangka nilai monolapisan dan luas permukaan penjerapan air turut meningkat dengan paras penukargantian molar. 1988-03 Thesis http://eprints.usm.my/30689/ http://eprints.usm.my/30689/1/MANJULA_MUNIANDY.pdf application/pdf en public masters Universiti Sains Malaysia Pusat Pengajian Teknologi Industri
institution Universiti Sains Malaysia
collection USM Institutional Repository
language English
topic T175-178 Industrial research
Research and development
spellingShingle T175-178 Industrial research
Research and development
Muniandy, Manjula
Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
description Kanji tepung beras boleh dikaji samada bila ia dalam keadaan semulajadi atau terubahsuaikan. Kaedah pengubahsuaian yang digunakan dalam kajian ini adalah kaedah penghidroksipropilan. Sifat-sifat fizikal yang dikaji adalah sorpsi air, ketumpatan pukal dan pemampatan. Kajian ini menunjukkan bahawasifat adsorpsi air semakin meningkat dengan bertambahnya paras penukargantian molar. Sebagaimana yang dijangka nilai monolapisan dan luas permukaan penjerapan air turut meningkat dengan paras penukargantian molar.
format Thesis
qualification_level Master's degree
author Muniandy, Manjula
author_facet Muniandy, Manjula
author_sort Muniandy, Manjula
title Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_short Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_full Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_fullStr Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_full_unstemmed Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_sort kajian perbandingan sifat-sifat fizikal seperti sorpsi air ketumpatan pukal dan pemantapan bagi kanji beras semulajadi dan kanji beras hidroksipropil.
granting_institution Universiti Sains Malaysia
granting_department Pusat Pengajian Teknologi Industri
publishDate 1988
url http://eprints.usm.my/30689/1/MANJULA_MUNIANDY.pdf
_version_ 1747820377481936896