Effect Of Superheated Steam Heating On Fat Related Changes In Reconstitute Milk And Fresh Milk

Susu serta produk tenusu memainkan peranan penting bagi keperluan nutrisi manusia, dan menjadi sumber nutrisi utama di kebanyakan negara. Lemak dan protein merupakan kandungan penting di dalam susu, dan ianya boleh dipengaruhi oleh beberapa faktor seperti bahan makanan, usia lembu dan pemprosesan...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Salih, Ghazwan Mahdy
Format: Thesis
Language:English
Published: 2016
Subjects:
Online Access:http://eprints.usm.my/31583/1/Ghazwan_Mahdy_Salih.pdf
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Susu serta produk tenusu memainkan peranan penting bagi keperluan nutrisi manusia, dan menjadi sumber nutrisi utama di kebanyakan negara. Lemak dan protein merupakan kandungan penting di dalam susu, dan ianya boleh dipengaruhi oleh beberapa faktor seperti bahan makanan, usia lembu dan pemprosesan haba. Milk and dairy products play main role in human nutrition, which places it first in human nutrition in many countries. Fat and protein are the most important ingredients in milk and can be affected by several factors such as feeding, cow’s age and heat processing.