Buku panduan teknik permainan gitar bagi pemain kidal (IR) - Suniza Mustafa (2016)
Laporan projek pembangunan Buku Panduan Teknik Permainan Gitar Bagi Pemain Kidal ini disediakan bagi memenuhi keperluan kursus APM6006 dalam Program Sarjana Pendidikan (Muzik), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). Projek ini bertujuan untuk menyediakan buku panduan teknik permainan gitar bagi pemain kidal. Projek ini telah menggunakan kaedah analisa dokumen, temubual dan pemerhatian untuk mengumpul maklumat bagi menyediakan buku panduan. Semua data dan maklumat yang diperoleh telah diana lisa dan diklasifikasikan mengikut kategori dan tema. Seterusnya semua data dan maklumat disusun dan ditulis mengikut keperluan lsi kandungan topik pembelajaran. Bagi memastikan kesuaian isi kandungan pembelajaran,temu bual telah dijalankan terhadap 3 orang responen yang terdiri dari pemuzik profesional yang aktif di dalam industri muzik tempatan dan antarabangsa. Dapatan dari temu bual tersebut menunjukkan bahawa semua respondan bersependapat dan bersetuju dengan aspek yang terkandung di dalam buku panduan yang dibangunkan ini. Walaubagaimanapun terdapat juga beberapa kelemahan yang boleh diperbaiki bagi siri penerbitan Buku Panduan Teknik Permainan Gitar Bagi Pemain Kidal yang akan datang